Imádom a munkámban azt, hogy annyira sok és tehetséges emberrel találkozom, akik mind azért (is) kelnek fel reggelente, hogy mások nagy napját felejthetetlenné tegyék. Ahány esküvő, annyiféle partnerrel dolgozom együtt, de azért mindig vannak olyanok, akikkel szorosabbra fordul az együttműködés. Ezért el is döntöttem, hogy ahogy már egyszer az aranykezű fodrászomat bemutattam nektek, úgy szépen lassan egyfajta "tárlatot" tartok és bemutatok nektek mindenkit, akikkel valamiért dolgozni szeretek. Ki egy fantasztikus és személyre szóló dekorációval kápráztat el, ki pedig az esküvő egyik fénypontjának számító tortával.
Rajcsányi Nórival a nem létező véletlen sodort össze, Bébicsirke név alatt futó gasztroblogját magam is nagyon szeretem, és amikor kiderült, hogy édességek készítésében és dekorálásában is otthon van, gondoltam, hogy próbát teszek vele. Nekem maximálisan felejthetetlenre sikerült a közös munka, árad a lényéből valami állandó könnyedség és ráadásul tipikusan jó problémamegoldó, aki nem nagyon ismer lehetetlent. Vele beszélgettem.
![]() Ezzel a tortával kezdődött minden
Amikor az esküvői tortámhoz kerestem inspirációt, én is akkor találkoztam először ezzel az elnevezéssel. Akkor még alig pár pucértortát találtam a Pinteresten, most már milliónyi fotó közül lehet válogatni. Az én tortáim teljesen pucér és rusztikus torták, de már a tavaly nyári tortatrendek is inkább a félpucér - vagyis krémmel nagyon vékonyan bevont tortákról, illetve a különféle dekoratív módon krémekkel bevont tortákról szóltak. Én is szívesen próbálgatom az új trendeket, de a szerelmem akkor is a teljesen bevonatmentes, rusztikus és korántsem tökéletes pucértorta marad. ![]() Minden pár részt vesz egy előkóstoláson, ahol megismerik a legnépszerűbb ízeket, majd együtt kitaláljuk a torta felépítését, kiválasztjuk a krémeket, gyümölcsöket és a virágokat, illetve egyéb dekorációs elemeket. Ezek után már csak a végeredményt látják az esküvőn, kivéve akkor ha Budapesttől távol esik az esküvő helyszíne, mert akkor rájuk bízom a szállítást és a torta végleges dekorációját. Elsőre sokan megijednek a DIY torta gondolatától, de így talán még személyesebb lesz a torta és én egyáltalán nem bánom, hogy nem én fejezem be, mert már az előkészítésébe is beleadom szívem-lelkem. Az az igazság, hogy mindegyik különleges és egyedi számomra, még akkor is, ha mindegyikbe kerül a legnépszerűbb nutellás-belgacsokoládés vajkrémből. Mindegyikre másért emlékszem vissza szívesen. ![]() Családi szülinapokra, illetve amikor itthon sütök, nagyon ritkán készítek pucértortát, sokkal inkább egyszintes mousse tortákra, különféle szezonális pavlovákra vagy tart-okra indul be a fantáziám. ![]() Gyakorlatilag majdnem minden második esküvőn igény egy glutén- vagy cukormentes tortaszint, amit nagyon szívesen teljesítek az ételallergiával élők kedvéért. De a nagyon speciális esetekben inkább egy különálló kísérőtortát szoktam javasolni, ami maximálisan megfelel az igényeknek. Az én életemben minden csakis szeretetből tud működni, úgyhogy nem hiszem, hogy valaha is átváltanék ipari, vagy akár napi szintű tortakészítésre. A kezdetektől van egy tortatársam, egy drága barátnőm, akivel teljesen egyetértünk abban, hogy nem akarunk tortarabszolgák lenni. A családom és az idő, amit velük szeretnék tölteni nagyon jól behatárolja azt a méretet, amit ez az egész ölthet számomra, de az is igaz, hogy az életem állandóan változik, úgyhogy meglátjuk mit hoz a jövő! :) ![]()
|