Green Wedding

Esküvői make up&hair 2016: 10 trendi smink- és hajviselet, amit látnotok kell

2016. július 29. - Gyógy Cseppke

2016. alapvetően a minimál éve az esküvői hajviseletek és sminkek terén.Mi lehet ennek az oka?  Ez a nyár nemcsak Európában fullasztó, de a világ számtalan más táján is. Ha lehet hinni a globális felmelegedés tényének, akkor éghajlatváltozásban vagyunk, minden sokkal párásabb, melegebb, fülledtebb az elmúlt években, és nem árt figyelni arra, hogy a smink és a haj úgy álljon, ahogy az a (nem létező) esküvői nagykönyvben meg van írva. Párás, meleg időben egyszerűsödik a smink, cserébe jöhetnek a váratlan kiegészítők. Emellett azért mindig jut hely az extravagánsnak, de hogy éppen miről susognak a menyasszonyi fórumokon? Mi igazán menő és vállalható, és persze igézően szép? Csemegézzetek bátran a következő gyűjtésből, a legnagyobb divatházak ezt diktálták az idei szezonra.
kepernyofoto_2016-07-29_16_00_28.png

2. Angel Sanchez

A Bobbi Brown sminktermékek világhíres csapatának egyik tagja, Angel Sanchez már-már szűzlányt idéző sminktrenddel rukkolt elő erre az esküvői szezonra. Kérjetek a sminkesetektől egy kis szemcsillogást fokozó szemcseppet, áttetsző fények játékát a szemhéjra és olyan ajakápolót a szátokra, amitől angyali ártatlansággal fog csillogni a ajkatok az "IGEN" kimondásának pillanatában. 

angel-sanchez-bridal-spring-2016.jpg

Ugyanennek a stilusnak a folyománya a kapcsolódó esküvői hajviselet is, ami diagonál irányban, fültől fülig dísziti a nem túl szoros, inkább lazára fésült esküvői kontyot. Álomszép megoldás és egy vagány angyal képét idézi elénk. 

angel-sanchez-bridal-spring-2016-2.jpg

3. Hello Ombre! Hello Hollywood!

Ki hitte volne, hogy az ombre ajakfestés ennyire menő lesz idén? Ami  a hajviseletnél kezd kikopni, az az ajkak sminkjében kezd még nagyobb rajongótábort meghódítani. Hollywood-i loknik, finom bíbor árnyalatok, melyek az alsó ajak szélein puhán sötétebb színekbe váltanak. Istennők választása a közös életet jelentő kifutók színpadán.

badgley-mischka-bridal-spring-2016.jpg

4. INES DE SANTO  2016 

A világ egyik legismertebb haut-couture esküvői nagyasszonya, Ines de Santo designer minden évben mutat valami apróságnak tűnő megoldást, amiből aztán mainstream trend lesz. Az idei év a vékonyan túlhúzott szemhhéjtusról, a  rózsás arcról és a rózsaszín szájfényről szól, amivel bárki könnyedén tud azonosulni. Szépség, könnyedség, semmi extra, csak a menyasszony szépsége.

ines-di-santo-bridal-spring-2016-2.jpg

Amitől igazán különlegessé válik az haut-couture egyik nagyasszonyának idei stílusa, az a pillangó klipszek használata. Csupa tündeség, csupa báj, és persze rendkívül feltűnő. Kizárólag fátyol nélküli menyasszonyoknak!

5. THEIA 

A lila szemceruza nemcsak az éjszakai bulikban használható, hanem menyasszonyi alapsminkként is. Első hallásra  talán furcsának tűnhet, de ha az összhatást nézünk, akkor máris érthetővé válik, hogy egy kis fukszia színárnyalat az alsó szemhéjon, valamint egy kis ezüst szemhéjpor a belső szemzugok oldalán egészen extravagánssá változtatják a menyasszonyok külsejét. Ezt az irányt kizárólag kipihent tekintetű menyasszonyoknak ajánlom!

theia-bridal-spring-2016-2.jpg

A különleges smink különleges hajkoronát igényel:  laza, mégis széles-lapított konty, tisztára mint a XIX. század végi nagyasszonyok hajviselete. Mélyen dekoltált hátrésszel üt a legjobban.

theia-bridal-spring-2016-3.jpg

6. CAROLINA HERRERA 

Mit tud még Carolina Herrera, amit nem mutatott meg az elmúlt években? Úgy tűnik kifogyhatatlan az eszköztár, mindig rávilágít valamilyen szerethető újdonságra. Pasztell árnyalatú gesztenyebarna vagy éppen halvány rózsaszín smink, ez természetesen függ a bőrünk alap árnyalatától. Lágy hullámok vagy retrofrizura, mindez megfejelve hófehér apró virágokkal. Fényes műanyagból, ahogy az egy XXI. századi menyasszonyhoz igazán illik.  carolina-herrera-bridal-spring-2016.jpg

carolina-herrera-bridal-spring-2016-2.jpg

7. Marchesa 

Hófehér szemceruza hófehér ruhába öltözött menyasszonyoknak? Hát persze! Miért nem gondoltak már rá előbb? A futurisztikus menyasszonyi minimál smink elhagyhatatlan eleme a szorosabbra fésült, ún. végtelenített konty, a kettő együtt teszi igazán ütőssé a Marchesa divatház esküvői tippjeit.

marchesa-bridal-spring-2016.jpg

8. Galia Lahav 

A '70-es évek boldog hippivilágát idéző fürtök, a túlzásnak tűnő, de mégis elképesztően extra aranyozott fejdísz, valamint a füstös szem kombót igazán bevállalós menyasszonyoknak ajánlom. Házasodj, ne háborúzz! felkiáltással megtámogatva. (És házasodj green wedding módra, ezt azért még belecsempészném az idei trend mottójába.:)

galia-lahav-bridal-spring-2016-2.jpg

9. OSCAR DE LA RENTA 

Carrie Bradshow egyik legkedvesebb tervezője természetesen hisz a fátyol intézményében. Ezt támogatja, és szabad mozgásteret ad neki a kizárólag virágokból összeállított "fejcsúcs-dísz".  

oscar-de-la-renta-bridal-spring-2016.jpg

Ráadásul a masnit is előveszi az idei kollekcióban, és bátran használja. A kislánykor báját idéző elefántcsontszínű masnik szintén nagy népszerűségnek örveneenek már a tengerentúlon. Nálunk vajon mikor lesz a tredni menyasszonyok világának része?

oscar-de-la-renta-bridal-spring-2016-2.jpg

10. HOUGHTUN

Búcsúzóul mutatom az idei év egyik legextrémebb smink irányát. A hófehér Avatarok világát idéző foltos make up, mely a homlok középső részét, valamint az orrnyerget emelik ki, nekem személy szerint nem  igazán vállalható.  Olyan, mintha éppen a 3. szeme nyílna ki a modellnek, ettől függetlenül dívik ez az őrület is idén, méghozzá nagy erőkkel. A fonott, csavart hajkorona természetesen elhagyhatatlan eleme ennek a furcsán különleges make up iránynak.

houghton-bridal-spring-2016.jpg

forrás: popsugar.com

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr288922068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása