Green Wedding

7 tipp, amit a csodálatos esküvői hajviselethez tudnod kell

2016. január 22. - Gyógy Cseppke
Idén lesz az esküvőd és bár még csak január van, de a hajad sehogyan sem áll. Elképzelni sem tudod, hogy a téli hideg, a fűtés szárító hatása, a genetikád hogyan fog alkalmazkodni az esküvői frizurádhoz és a mostani, teljes természetességet követelő trendekhez?
kepernyofoto_2016-01-22_11_13_26.png
Egy dolog biztos: az egészséges haj egy nő tündöklő ékessége! És minden nő ugyanazt akarja: csillogó, csodálatosan fénylő, rugalmas, vastag, esetenként hosszabb hajat a nagy napra. A felkészülést a hajatok esetében is érdemes már hónapokkal az esküvő előtt  elkezdeni. A következő tippeket Ternyák Kata barátnőmtől kaptam, aki Imagine nevű szalonjával a kezdetektől támogatja esküvőszervező munkámat. Ha tehetem, akkor a menyasszonyaimat mind hozzá küldöm a frizura elkészítése miatt. Ő igazán elkötelezett híve a természetes hatású esküvői frizuráknak. Egészen tartós és látványos menyasszonyi frizurákat készít, melyet kizárólag jól felépített hajápolási szisztémájának és személyre szabott technikájának köszönhet. Nála sosem futószalagon készülnek a frizurák, minden a "székben ülő" emberről szól...
Kata tippjei a tökéletes esküvői hajviselet elkészítéséhez
1. Cseréld le a hajkefédet!
 
Általában minden itt kezdődik: egy jó, természetes állatszőrből készült hajkefe (legjobb a vaddisznósörtéből készült kefe) csodákat művel a hajjal, már rövidtávon is érezni a hatását. Nem sérti a hajvégeket és maximálisan fényes lesz tőle a haj. 
ddb1bcadad90e9bf42b6e729e3ed25a7.jpg
2. Helló Hajolaj!
 
Ismerkedjetek meg a hajolajak világával!  Ezek a különleges olajkeverékek 4-5 növény préselményéből állnak össze és rendkívül kellemes illatúak. A legfőbb ismérve, hogy nem nehezítik el a hajat, mert nem zsíros termékek, pusztán csak vitalizálják a hajszálakat. Újraépítik a hajállományt, ezért tanácsos már az esküvő előtt bő 1 hónappal, minden hajmosás során beiktatni a használatukat.
47dee793ca48d73cd447768470b51f51.jpg
3. Radírozd a fejbőröd is!
 
Bármilyen bizarrul is hanngzik, de a fejbőr ugyanolyan bőrterület, mint a testünkön bármi más, ami megkívánja az alkalmankénti exfoliálást. Erre már rengeteg készítményt lehet kapni, vannak samponok, melyek mikrogyöngyöt tartalmaznak, vannak külön erre a célra szánt termékek,  és vannak speciális fejbőr ecsetek is, amit kifejezetten otthoni használatra fejlesztettek. Nagy előnyük, hogy a száraz, elhalt bőrréteg eltávolítása után a fejbőrnek sokkal jobb lesz az oxigén ellátása, ami kifejezetten jót tesz a hajhagymáknak. A radírozás után azonban nagyon fontos a kiegészítő ápolás,  táplálás, enélkül nem is javasolt belevágni egy ilyen kezelésbe!!!
a6db2be0793fea8526cdc9081aa7fc43.jpg
4.Vitamin, vitamin, vitamin
Réz, cink, biotin - tuningoljátok fel a szervezetet kifejezetten olyan vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemmel, amitől már pár hét alatt erősödik a köröm és a haj. Nem utolsósorban a bőrötök is sokkal szebb lesz tőlük. 
e15937a6904769de6e73c51c41bd8527.jpg
5. Egyél több fehérjét!
A fehérjét használja szervezet arra, hogy építse a szöveteket, a sejteket, beleértve a hajat is. A tojás az egyik legtökéletesebb fehérjeforrás az emberi szervezet számára. Ha valaki diétázik, akkor sem kell aggódnia, zsírmentes joghurttal, szójával és esetleg sovány baromfi hússal  ugyanúgy támogathatja a hajerősödést. 
dfd9206f94150c40578eb308ca282e18.jpg
6. Menj el egy hajanalízisre!
Sokan nem tudják, hogy a fejbőr ugyanolyan akupresszúrás pontokat tartalmaz, mint a talpunk. Ráadásul egy magyar fejlesztésnek köszönhetően már itthon is elérhető az ún. skalpterápia, ami remek módszer arra, hogy kiderítsük, miért van rossz állapotban a hajunk, miért nem nő, esetleg miért hullik, miért száraz és kezelhetetlen.  Egy hajanalízis során sok esetben rámutat a kezelő eddig nem ismert ásványi anyag és vitaminhiány állapotra, valamint esetenként belső szervi problémákat is jelezhet az, hogy mely pontokon jelentkezik a fejen a foltos hajhullás. 
29e2e36589697329a3ed65582def8e67.jpg
+1
Tudatos ápolás
 
Mindig a hajtípusunknak megfelelő termékekkel ápoljuk a hajunkat. Sok esetben csak a professzionális hajápolók tudják azt adni a hajnak, amire szüksége van, a legtöbb termék, ami drogériákban elérhető, elsősorban arra jó, hogy szinten tartsa a tiszta haj érzetét. De túl sok vegyszert tartalmaznak, ami megnehezíti a az egészséges haj fenntartását, ráadásul a kemény víz sem tesz jót a természetesen könnyed hajnak. Ha tehetitek, szereljetek fel vízszűrőt a zuhanyfejre, meglátjátok, nemcsak a hajatok, de a bőrötök is hálás lesz érte!
A tippeket nagyon köszönöm Ternyák Katának és az Imagine Szalonnak!
12002966_887857134632633_357683869314804870_n.jpg
 
Elérhetőség:

IMAGinE
Budapest, I. kerület
Naphegy u. 39.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr518301372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása