Green Wedding

Fekete ruhás menyasszony, erdei környezetben

2015. december 20. - Gyógy Cseppke

Tudtátok, hogy  nem minden országban hagyomány a fehér esküvői ruha? Van, ahol kifejezetten a fekete szín dívik. Bármilyen megdöbbentő ugyanis első látásra, még ennek is van evolúciója, története és magyarázata. Amellett, hogy a fekete ruha slankít, a nemzetközi divattrendben is jelen vannak a fekete esküvői ruhák, híres divattervezők nevével fémjelezve.

Miért fehér?
Azt mindenki tudja, hogy a világon számtalan országban a  menyasszony ruhája általában fehér színû. A színválasztás az ókori görögök, rómaiak szokásaiban keresendő. A rómaiak ünnepekkor fehérre festett testtel jelentek meg, míg a görögök már fehér ruhát öltöttek. A fehér szín maga a tisztaságot, az egyszerûséget, a természetességet és persze az örömöt jelképezi, ezért is lett a későbbiekben a menyasszonyi ruha fehér.  De nem mindenhol van ez így. Van, ahol a fekete kifejezetten az öröm színe, például Spanyolországban, illetve a skandináv országokban egyaránt.  

Sőt. Magyarországon is egy időszakban többhelyütt, pl. Kalocsán, fekete színû volt a menyasszonyi ruha. Egy régi-régi népdal is azt mondja, hogy a lány most esküszik fekete ruhában.... De fekete menyasszonyi ruha volt a Berettyó-felvidéki népviseleti szokás is. 

Most egy olyan esküvőről gyűjtöttem képeket, ahol a menyasszony kifejezetten a fekete színre építette fel az egész esküvőt,  a dekorációt és a koszorús lányok ruháját. Természetesen ez nem a saját esküvőm, vagyis nem én szerveztem, de ajánlom, hogy nézzétek meg,mert nagyon érdekes, ahogy a fekete központi elemként jelenik meg. Én pedig ígérem, hogy minden alkalommal, amikor találok valamilyen szakmai blogon egy-egy különleges bejegyzést, azt azonnal megosztom Veletek!:)

winterbridalshower-inspiration-02.jpg

winterbridalshower-inspiration-09.jpg

winterbridalshower-inspiration-03.jpg

winterbridalshower-inspiration-04.jpg

winterbridalshower-inspiration-05.jpg

winterbridalshower-inspiration-01.jpgwinterbridalshower-inspiration-06-2.jpg

 

winterbridalshower-inspiration-07.jpgwinterbridalshower-inspiration-08.jpg

forrás: greenweddingshoes.com

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr858186442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása