Green Wedding

Tippek: luxus nászutak, környezetbarát módra

2016. július 08. - Gyógy Cseppke

Bár az esküvőszervező dolga a nagy buli után véget ér, azért a szervezés közben sokszor vonnak bele párjaim nászút terveik megvalósításába. Ötletelés szintjén mindenképpen. Ezért gyűjtöttem egy csokorra való, igazán  különleges helyszínt azoknak a nászutaknak a világából, mely a legtrendibb eco/luxus spa  élményeket jelenthetik az ilyen típúsú élményre vágyóknak. Miközben az elmúlt 5 évben elképesztő népszerű lett az ún. "eco-friendly luxus spa" - nászút élmény, elsősorban a nagyvilágban, addig Magyarországon még csak most kezdenek beérni a green wedding világába is illeszkedő nászút típusok. Lássunk néhány példát közülük!

1. Bardessono (Egyesül Államok, Kalifornia)

Valószínűleg még sokan nem hallottak Kalifornia minden idők egyik legzöldebb díját megnyerő szállodájáról, de a Tripadvisor 2014-es szavazása alapján ők kapták meg ezt a dicsőséges címet. A szálloda közeli látnivalói között szerepel a csodálatos Csendes - óceáni partszakasz, több száz! kiváló borászat és éttermek, valamint a népszerű Boyes Hot Springs. A valódi luxusélmény, királyoknak kijáró figyelem, fedett gőzkabin saját kültéri zuhanyzókkal, fenntartható gazdaságból származó ételek, italok, fürdőolajok, szappanok, arimaterápiás kezelések.

couple.jpg

courtyard-02.jpg

courtyard.jpg

dining.jpg

night.jpg

pool.jpg

roof.jpg

 2. Nászút síléceken: romantikus és igazán természetbarát ötlet megszállni egy olyan helyen, ahol se autó, se környezetszennyezés és még barnulni is tökéletesen lehet. Nyissatok a világra, nemcsak tengerparton lehet beleveszni a nászutas szerelembe. Menjetek síelni! A Matterhorn Focus Design Hotel Svájc legszebb tájain várja az extrém élményre vágyókat.

kepernyofoto_2016-07-07_20_30_43.png

kepernyofoto_2016-07-07_20_31_32.png

kepernyofoto_2016-07-07_20_31_47.png

2. Afrikai Safari kaland Kenya ismeretlen tájain

Ehhez a különleges helyszínhez nincs is túl sok hozzáfűznivalóm, talán csak annyi: a képek önmagukért beszélnek. Egy gondolat azért mégiscsak akad: amikor Gregory Peck a Kilimandzsáró hava című Ernest Hemingway regényen alapuló filmadaptációban rájön élete nagy szerelmi érzésére egy elhagyatott afrikai szavannán, akkor jusson eszetekbe hogy kicsit mindenki az ilyen nagy belehalós szerelmekre vágyik. Emlékezettek ere, ha majd Kenyában töltitek a nászutatokat.

1282900705.jpg

1282900985.jpg

little-shompole-pool-view-2-2.jpg

shompole-cnt-pr-28jul10-2.jpg

 4. Esőerdők romantikája - Lapas Rioz - Costa rica 

Costa Rica leghíresebb ökorezidenciája saját biokertészettel és esőerdő kultúrával is bír. Az első nászutas helyszín volt a világon, ahol fenntartható környezetet és ehhez kapcsolódó túrákat kezdtek ingyenesen megvalósítani.  Csak a túrák egy része az természetesen, ami ingyenes. A környező esőerdő érintetlen világa szinte hihetetlenné teszi azt a fenntartható luxust, amit a helyiek ezen az öko-páholynak is nevezhető helyszínen megteremtettek. Ilyen lehetett a Paradicsomban élni.

001687-01-exterior-aerial-view-trees-daytime.jpg

bungalows-9.jpg

cnt-featured-image.jpg

copy-of-lapa-rios-ecolodge-15-754x573.jpg

lapa-rios-hammock.jpg

5. A kihagyhatatlan karibi varázslat

Pina Colada, fehér homokosa part, végtelen nyugalom, ilyen ez a klasszikus nászút kép a legtöbb menyasszony fejében, emiatt kihagyhatatlan a felsorolásból.  A legtöbb karibi ökobarát hotel jelentős lépéseket tett az elmúlt években azért, hogy a zöld élet és fenntartható fejlődés, ökológiai lábnyomcsökkentés irányát valóban betartsák.  Burjánzó természet, végtelen mennyiségű friss gyümölcs és vega ételek, elépesztően tiszta levegő és napelem, szélenergia, ahol csak lehet.  

calabash-grenada-resort-via-green-globe.jpg

6. Portugál tipik hippi világa

Van a nászutaknak egy olyan válfaja, ami nem annyira a luxusról, hanem elsődlegesen a természettel való maximális harmóniáról szól. Az indián tipik világára épülő nászút egy igényesen berendezett sátorban  eltöltött  utazás, ahol minden, amit használsz, amit megeszel, amihez hozzájutsz, gondolok itt a tiszta vízre is, különleges, környezetbarát módon kerül a tipivilágba. Saját biogazdálkodás, saját esővízgyűjtő rendszer víztisztisztítóval, hogy minél kevesebbet ártsunk ottartózkodással a környezetnek. Szabadon, mint a madarak, sátorban, egy csillagos ég alatt. Ez a Portugál Eco Falu Glamping  kínálata. 

cascais-oasis-tipi5.jpg

category_2225_safari-tent-exterior-595x446.jpg

tumblr_mtdjp4gojk1r2doe0o3_1280.jpg

7. Egy lodge a Copper-kanyonban, Viva Mexikó!

Hotel Mirador, ez a neve annak az igazán népszerű nászutas célpontnak, ahol elsődleges a táj iránti szeretet a világ egy különleges pontján, melyről egy házi kedvenc is a nevét kapta: Chihuaha. Lélegzetelállító látvány egy kanyon tetején, kristálytiszta folyók és a hihetetlen érzés: mennyire parányi lénynek vagyunk ebben a világban. Bakancslistás helyszín is a nászút mellett!

36431991.jpg

4da49f048f7cf3068ed11218bf4a9128.jpg

5be9ceb12527d8d34ea53bca48fec86f.jpg

d4cb1a1880c5ab946b7ed8a9dc736bfb.jpg

el-cheppe-copper-canyon-train-mx-www-trainweb-org.jpg

hotel-mirador-2.jpg

hotel-mirador-coppercanyon-4.jpgforrás: bridalguide.com

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr768871304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása