Green Wedding

Pajta-nász az avaron és egy új élet kezdete: Emese csodákkal teli esküvője

2015. december 21. - Gyógy Cseppke

Minden esküvőm különleges, de van egy, ami önmagán túlnyúlóan is különlegesnek nevezhető, mivel Emese az, akivel az esküvője óta folyamatosan kapcsolatban vagyunk, napi, heti szinten biztosan beszélünk. Hogy miért? Nemcsak azért, mert én voltam az esküvőszervező, bár kétségtelen büszkén aggatnám magamra ezt a pozíciót. Hanem azért, mert Emesének az esküvője hozta meg életében a szakmai váltást, ő lett a Natural Wedding Decor megálmodója és kitalálója is. (Aki egy picit is járatos az esküvőszervezésben, vagy éppen most szervezi a sajátját, az biztosan találkozott már a nevükkel: szerintem az egyik legjobb dekoros csapat jelenleg a piacon!)

Kezdem a történetet a legelején.  Egy nap megkeresett egy nagyon kedves, szerény,  vörös hajú lány, hogy megtalálta álmai helyszínét, de nem tudja, miként tovább. Ennek a helyszínnek az oldalán talált rám és megtetszett neki  az általam képviselt green wedding szemlélet. Tudta, hogy ilyen szellemiségű esküvőt szeretne, ezért választott engem. Nagy szerencsémre.:) 

_sim2752.jpg

A helyszínt nem is tudom, csak szuperlatívuszokban emlegetni: nem máshol van, mint az Őrségben, Pajta a neve. Az ottani vezető, Marjai Fóra egy nagyon kedves és lelkes segítő volt végig, ami csak fokozta a hely varázsát. Ezért bátran ajánlom azoknak, akik merik a fővárost elhagyni egy IGEN kedvéért.:)

e_n2.jpg

Az esemény több szempontból is meseszép és különleges volt, ha egy mondattal kellene jellemezni: a békés helyszín mellett a pár és közvetlen családja is árasztotta a pozitiv gondolkodást, a szeretetet, elfogadást. 

MITŐL VOLT MÁS?

Több szempontból is más volt, mint egy hagyományos esküvő, elég ha csak azzal kezdem, hogy november végén tartottuk, tele szemerkélő esővel, köddel és derűvel.  Talán az időjárás is volt az oka, de történt egy olyan "hátradőlés", elengedés a szervezés folyamán, amikor tudtuk, hogy bármi, de bármi jöhet, bármi történhet, lazák leszünk, nem izgatjuk magunkat semmin, csak könnyedén és békésen élvezzük az egész napos együttlétet. Érdekes a kész tények pszichológiája: ha tudod, hogy egy dolog megváltoztathatatlan, vagyis november vége az november vége, sosem lesz olyan meleg és napos, mint egy nyári esküvő, akkor a legjobb, amit tehetünk, ha elfogadjuk a helyzetet. Innen lehet nyerni, és csak innen.

dscf4339.JPG

Így változott Emese esküvője egy fantasztikusan szeretnivaló, laza, egész napos együttlétté, ahol Emese apukája bográcsban fortyogtatta a gulyáslevest. A vendégeket forralt borral, mézes sült tökkel, sült gesztenyével, igazi őszies, szezonális és regionális alapanyagokból válogatott finger food ételekkel kínáltuk meg.  

_sim2446.jpg

Közösségi szórakoztatásnak indult, és egész délutános elfoglaltság lett belőle: a násznép gesztenyét szedett a környező erdőkben, a gesztenyékből bábok készültek, és este a legszebb került rá a menyasszonyi tortára. 

e_n3.jpg

Sikerült belecsempészni egy jótékonysági vonalat is az esküvőbe: a dombóvári Reménység Napközi Otthon fogyatékkal élő lakóit kértem fel, hogy süssenek nekünk csupasz mézeskalács sziveket, amiket aztán a szertartás délutánján a vendégek díszítettek,

_sim2795.JPG

és ezek a mézeskalácsok lettek végül a pár, már házasként első, közös karácsonyfa díszei. 

_sim2836.jpg

NATURAL WEDDING DECOR

Emese minden idők egyik leglelkesebb menyaszonya volt, már ami az előkészületeket illeti. Nem hiába jött a felismerés neki, hogy mennyire élvezi és imádja ezeket a dekorációs megoldásokat, nemcsak kitalálni, hanem meg is valósítani. Kézügyessége is igencsak volt hozzá, innentől csak annyit mondhatok: nagyon büszke vagyok arra, hogy egy kicsit én is részese lehettem annak, hogy belevágott ebbe a dologba és minden bizonytalansága ellenére sikerült fellelkesítenem, hogy higgyjen ebben az ötletben és lássa meg, hogy nagyon is van helye és piaca a természetes esküvői dekorációknak.  (Ezúttal is köszönöm a Natural Wedding Decornak az első közös munkalehetőséget:)

e_n4.jpg

Ha már itt tartunk: leesett az állam, amikor megláttam, milyen  profin és gyönyörűen megtervezett blogot hozott létre  Emese az esküvőhöz. Ezen az online felületen megtalálható volt minden, ami egy vendégnek csak kellhet:  a hagyományos és  hasznos infókon túl fent voltak a szállások fotókkal, minden tudnivalóval, megközelíthetőséggel. Fent volt a kedvencem is, egy panton színskála, amivel arra szerette volna ösztönözni a vendégeket, hogyha tehetik, ilyen őszi színekben jöjjenek és ne hagyományos fekete, fehér eleganciával kalkuláljanak. Bejött a gondolata, a násznép hűen teljesítette a kérést. 

DEKORÁCIÓ

A fa volt a központi dekorációs elem.

e_n1.jpg

Ez volt az alapja mindennek. Készültek fakorongok az asztalokra, extra nagyméretű a torta alá. Élő viragok helyett a fa, kövirózsa, tök, gesztenye voltak a főszereplők és rengeteg, de tényleg rengeteg mécses világított az asztalokon. 

e_n10.jpg

Sok személyes dolgot is belevittünk a dekorba. Mivel nagy horgász társaság a baráti kör, szinte mindenkiről volt horgászós fotó. Ezek a fotók voltak az asztaltársaságok és a halak latin neveivel láttuk el az asztalokat is.  

e_n5.jpg

MITŐL VOLT GREEN WEDDING?

Röviden: mindentől. 

Hosszabban:

- a dekorációt saját kezűleg készítettük

e_n11.jpg

- a menüsor kizátólag szezonális és regionális alapanyagokból készítettük (pl: a leves sütőtökkrémleves volt őrségi tökmagolajjal, a régió különlegességét jelentő gesztenytortát a helyi Mészáros cukrászdából rendeltük, helyi sajtokat kínáltunk a vendégeknek)

e_n6.jpg

- rízs helyett kölest szórunk a párra, hogy felcsipegethessék a madarak

e_n12.jpg

- jótékonysági vonalat is erősítettünk azzal, hogy kereseti lehetőséget adtunk egy fogyatékkal élő csapatnak

- minden sétatávolságra volt a vendégeknek: a hely adottsága nagyon jó, minden vendég a közvetlen közelben lévő gyönyörű, patinas, őrségi parasztházakban szállhatott meg, 

Akit még mindenképp meg kell hogy említsek, a református lelkész, Könyves Kálmán Pál, más néven mobilpap.hu. volt. Olyan beszédet mondott az amúgyis is, már-már giccsesen gyönyörű pajtában, hogy az emberek felváltva sírtak és kacagtak, pár perc eltéréssel. Mindeközben a szertartás alatt ,a háttérben megjelent a Pajta falain túl, egy őz pár. Mindenki észrevette, és szinte álomszerű volt az egész. Isteni szerencse? Talán csak az élet valóban olyan, hogy vannak benne 360 fokos csoda pillanatok. Sohasem felejtem el, de szerintem biztosan mindenki másnak is  bevésődött az emlékezetébe.

_sim3289.jpg

EGY ÚJ ÉLET KEZDETE

Emese biztosan nem haragszik meg rám, ha elárulom a legnagyobb csodát: pontosan  egy év múlva, az esküvőjük napján született meg a kisfiúk, Botond. Ezért is mondom azt:  az életben nincsenek véletlenek.   Ennek az esküvőnek azon a napon és pontosan így kellett megtörténnie. :)

_sim3115.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr258188746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása