Green Wedding

Dolce vita, dolce wedding - esküvő olasz módra

2016. október 04. - Gyógy Cseppke

Ha mondhatnék kedvenc eskővői helyszínt, az Európát tekintve biztosan Olaszországban lenne. Szeretem az itthoni helyszíneket, de azért egy toszkán táj varázslatával, egy Amalfi-öböl hangulatával, a divat fellegvárával, a dolce vita hangulattal kevesen vetekedhetnek. Ráadásul szerintem ez a világ egyik legromantikusabb országa.  Szenzációs ételek, mókaszerető emberek, gyönyörű történelmi helyszínek, varázslatosan sokszínű táj az Alpoktól és a dimbes-dombos szőlőskertektől egészen a tengerpartokig és a part menti szigetekig. Olyan embereket ihletett már meg ez a táj a boldog igen kimondására, akiket egy egész világ figyel és akik akár a tengerentúlról is képesek több száz fős vendégsereget átutaztatni, csak azért, hogy édes élet üzenettel mondhassák ki az igent.

crop_352_314.jpg

 

Nem is kérdés, hogy egy toszkán táj, egy olaszországi kúria igazán green wedding helyszín, így az én munkámat sokszorosan inspirálja. Ezért is kezdtem el kacsingatni az elmúlt időszakban olaszországi esküvők felé. Egyrészt a magyar ügyfeleimnek elérhető távolságra van, isteniek az ételek és számtalan olyan esküvői helyszín van, ami itthon még mindig csak nagyítóval kereshető. Pedig volna rá igény bőven: 40-60 fős lakodalom egy csodálatos, eldugott  kis ódon hangulatú villában, mégis modern infrastruktúrával, természetközelben. A green wedding filozófia ezeken a helyeken él és virul. Szinte külön odafigyelés és kérés nélkül is alapvető az esküvői menü összeállításánál a helyi termékek használata, a családias hangulat, a falu híresen jó szakácsnője az, aki főz, és még sorolhatnám azokat a dolgokat, ami itthon, nem egy catering cégnél sok körös ajánlatok után sem valósítható meg. 

Következő gyűjtésem olyan párokat mutat be, akik ezt a csodás országot választották helyszínként az IGEN kimondására. Lehet őket utánozni, márcsak azért is, mert jogilag igen egyszerűen működik:

akárhol is házasodtok az első és legfontosabb lépés, hogy a lakóhely szerint illetékes közigazgatási hivatalhoz kell beadni a külföldön történő házasságkötés kérelmét. Itt állítják majd ki a szükséges tanúsítványt. Az okirat tanúsítja, hogy mint magyar állampolgár érvényesen köthetsz házasságot a magyar jog szerint. És ugyan ki ne akarná egy ódon hangulatot idéző reneszánsz korabeli városházán, vagy esetleg egy kevésbé ismert, de mégiscsak Michelangeló alkotást rejtegető kis templomban, vagy a süllyedő városban, Velencében kimondani a boldogító igent?

real-italy002.jpg

Egy dologban nagyon hasonlítanak a magyar lagzikhoz az ottaniak is: az evésen van a legnagyobb hangsúly. Helyi specialitás ott is, hogy az ünnepség legfontosabb része a közös és ünnepi étkezés.Végig kell kóstolni a helyi specialitásokat, például  a rizottót, a szarvasgombát, a pácolt húsokat, az eredeti olasz szalámit és a sonkát, szörnyen hangzik, nem igaz?

Most jöjjön azoknak a  celebeknek a listája, akik ebben a varázslatosan romantikus országban esküdtek egymásnak örök hűséget. Van akiknek bejött, van akiknek nem. Egy dolog biztos:  bárhogyan is alakult, sohasem felejtik el.

TOM CRUISE & KATIE HOLMES - Castello Odescalchi, közel a Bracciano-tóhoz

tom-and-katie-wedding_1.jpg

EMILY BLUNT &  JOHN KRASINSKI - Comói - tó

lago-de-como_7678498.jpg

emily-blunt-and-john-krasinski-wedding.jpg

GEORGE CLOONEY & AMAL ALAMUDDIN - Velence

george_2.jpg

george-clooney-wedding-amal-alamuddin-4-1200x799.jpg

george-clooney-wedding-amal-alamuddin-6-1200x840.jpg

KIM KARDASHIAN & KANYE WEST - Forte di Belvedere, Firenze

kim-wedding1--a.jpg

rs_1024x759-140526212702-1024-3kim-kardashian-kanye-west-wedding_ls_52614_copy.jpg

ROD STEWART & PENNY LANCASTER - Portofino

rod-stewart-a.jpg

JUSTIN TIMBERLAKE & JESSICA BIEL - Borgo Egnazia Resort, Puglia

jessica-737x1024.jpg

hello_timberlake_wedding-a.jpg

SALMA HAYEK & FRNACOIS-HENRI PINAULT - Velence

article-0-04acd11c000005dc-689_468x667.jpg

forrás: http://www.tuscookany.com/blog/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr2211752883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása