Green Wedding

Romantikus esküvői helyszínek toplistája

2016. szeptember 08. - Gyógy Cseppke

Vidéki, laza hangulatú, az újdonság erejével ható esküvői helyszínt kerestek? Elsősorban és maximum 50 főre? Akkor ezt a toplistás válogatásomat szeretettel ajánlom azoknak, akiknek kicsi a család, szűkebb és szolidabb mennyiségű barátot terveznek elhívni, mert fontos az intim és bensőséges hangulat az esemény minden pillanatában. Ezeket a helyszíneket bátran ajánlom, különlegességük, szerethetőségük és nem utolsósorban a rendkívül rugalmas hozzáállás miatt.

Babérliget - Polány

A Babérliget Kúria Somogy megyébentalálható, 25 percnyi autózásra Balatonlellétől és ugyancsak 25 percre Kaposvártól, a történelmi megyeközponttól.A levendulabokrokkal, gyümölcsfákkal és szőlővel körbevett Provance-ot idéző 900 nm-es kúria a somogyi dombok között fekszik, mely eredetileg a Békeffy nemesi család 1800-as évek második felében épített kúriája volt. Az épületből a kertbe egy gyönyörű gesztenye fasor vezet, mely árnyas allét képez a ház és a belső kert között, ahol tipikus mediterrán növények, fűszernövények és virágok között sétálhatunk.

baberliget_kuria.jpg

stulusos_videki_romantika.jpg

videki_nyaralas.jpg

Káli Art Inn - Köveskál

A Káli Art Inn a Káli-medence természetvédelmi területén fekszik, közel a Balatonhoz. Kitűnő ételekkel és borokkal, odaadó kiszolgálással és a környező vidék szépségeivel kényeztetik az ide betérőket. Kikapcsolódás a rohanó világból a felejthetetlen szépségű magyar Provance-ban.

old-barn.jpg

kali4.jpg

Ferencmajori Pikant Pajta - Szomód

Egy csodálatos helyszín, ahol esküvők, bálok, kiállítások, egyéb rendezvények kaphatnak helyet. Mostanában egyre népszerűbbek már itthon is a pajtában vagy csűrben tartott naturális romantikus esküvők A Pikant Pajta külső ránézésre egy egyszerű hosszú, fehér, egy szintes épület, mint egy remekül karbantartott istálló, ám amint belépünk, egy csodálatos rendezvényteremmel találjuk szemben magunkat. Fagerendás mennyezet, mely fa oszlopsorokon nyugszik, az alap világos csempézett, és nagyban uralkodnak a föld színei. Hosszú folyosós kialakítású mely eléggé széles ahhoz, hogy szinte mindenféle elrendezés könnyedén megoldható legyen. Egy csodálatos kőfalból kialakított kandalló is található itt, mely ideális lehet őszi és téli esküvőkön a fűtés biztosítására.

3-3.jpg

5-3.jpg

6-3.jpg

7-3.jpg

Pajta Bisztró - Őriszentpéter

A Pajta az Őrség iránt érzett szenvedély megtestesülése, melyet egy család álmodott meg. Olyan épületegyüttest képzeltek el a Szala-völgyre néző egykori pajta köré, amely egyszerre lehet gasztronómiai és kulturális zarándokhely. Egyrészt hagyományőrző, közösségteremtő központ, másrészt 21. századi értelemben vett bisztró, amely kedvéért akár egészen messziről is érdemes ideutazni. A kiindulási pont egy hagyományteremtő szándékkal életre hívott táncház volt, amely U. Nagy Gábor Ybl-díjas építész tájba illeszkedő, kortárs tervei alapján gasztronómiai térrel és csúcskonyhával bővült. A Pajta a természet és az ember harmóniáját szimbolizálja, nemcsak küllemével, de belbecsével is: konyhánkat helyi, autentikus alapokra épül, beszállítóik a közelből hozzák mindig friss, szezonális terményeiket és termékeiket. Michelin-csillagos mesterek által képzett, újító szellemű séfjük hangsúlyozottan figyel az őrségi hagyományokra, adottságokra, egyben tovább is gondolja azokat. A Pajta mindenki előtt nyitva áll, nagycsaládosok előtt csakúgy, mint a kávézni beugró kerékpárosok előtt éppúgy, mint a bensőséges eseményt különleges menüsorral megünnepelni szándékozók előtt. A Szala-patakig ereszkedő mező mindenkié – akkor boldogok, ha megoszthatják vendégeinkkel mindazt a derűt és nyugalmat, amit az Őrségtől kapnak nap mint nap.

gabormuray_pajta_bistro_hungary_1500px_2316_pp_w900_h600.jpg

final_rener_bpersp_dk1_v2_res1.jpg

Catherine's Cottages - Csákberény

Ezek a kedves présházakból átalakított vendégházak Csákberényben, Fejér megyében találhatóak, mindössze egy órányi útra Budapesttől.Történetük Charles Dickensszel kezdődik, akinek az ükonukája vásárolta és tervezette újra ezt a romantikus esküvői helyszínbe is beillő vidéki szállást. Csákberényben igazi falusi szellem uralkodik, ami az itteni életet különlegessé teszi, hiszen összekötik lakóikat a szőlőskertek, a Vértes erdeje és a mindent körbeölelő táj. Minden évben több liter szűz levendula olajat gyártanak a birtokon gazdagon termő levendula ültetvényeik jóvoltából.
Ezt a nagyon értékes és erős illatú olajat felhasználják kézzel készült szappan, testápoló, sampon, habfürdő, masszázs olaj, tusfürdő és fürdőolaj készítéséhez,melyek megvásárolhatóak a birtokon, valamint a vendégek egy kis ízelítőt is kapnak ezekből a kozmetikumokból. A birtokon termő gyümölcsökből minden évben számos különböző házi lekvár készül, többek között kajszibarack, őszibarack, szilva, meggy, málna, eper, szeder, rebarbara szerepel a kínálatban, természetesen ezek mindegyikét a vendégek is  megkóstolhatják a házakban is, valamint lekvárjaik kihagyhatatlan elemként szerepelnek az egyedülállóan finom reggeli kosaraikban is.

dsc_1599.jpg
catherine4.jpg

Apponyi Kiskastély  - Tolna-megye

Mintha egy gróf vendégei lennénk...egy közeli édenkert, ezt nyújtja Apony az ide betérőnek. Elbújva a világ zajától ez a meghitt családi hotel szemet-lelket gyönyörködtető időutazás egy békés világba. Különleges, pihentető oázist, gondoskodó, csendes miliőt alkottak a házigazdák. Mindössze hét, különböző stílusú szoba és sok-sok földi jó várja  az esküvőre készülőket. Természetvédelmi területre tekintő elbűvölő, 3 hektáros parkuk szinte a Sióig fut.  Konyhaművészetük is elkápráztat, saját bio- és fűszerkertjük alapanyagaiból készült ételsoraikkal és különleges szekszárdi borokkal bűvölik el az ínyenceket. Szűk körű ünnepségekhez, rendezvényekhez ideális helyszín.
"ki-sem-moccanunk" pihenéshez minden adott. 

fotok-246.jpg

fotok-170.jpg

Nomád Hotel - Noszvaj

Nomád Hotel és Camping igazi csodavilág. Olyan, mintha egy távoli rokon vidám családi nappalijába csöppennénk, ahol a berendezésnek csak a fantázia szab határt. Nem véletlen: az otthonosság eredője a szállodát üzemeltető Balogh család maga, ahol mindenki kiveszi a részét a munkából. Még Artúr kutya is, a legkisebbek kedvence, igaz, ő inkább csak lelkesen csahol és kényezteti magát. A kertben órákig sétálgathatunk szegről-végre megnézve a „nyári nappalit” és a kinti bárkonyhát, a kis patakot, a medencét, a kemping faházait, a bungalókat vagy a legújabb attrakciót, a három luxussátorból álló glampinget. Ne lepődünkj meg, ha a sátorban baldachinos ágy vár: ez itt teljesen természetes! A birtokon túl biciklis útvonalak, termálfürdők és borászatok várják az aktívkodókat, este pedig jó megpihenni a teraszon egy pohár Egri Bikavér mellett.

glamping19.jpg

Szent András Kastély - Bölcske

A 19. századi műemlék védelem alatt álló kastély felújításával és az új vendégházak megépítésével jött létre a feltöltődni, kikapcsolódni vágyók számára a Szent András kastély és birtok.A parkerdővel, két tóval és patakkal ,gyümölcsfákkal ,150 éves gingko biloba , platán és szilfákkal körül vett területen találjuk az országos műemlék védelem alatt álló kastélyt, és kápolnát, valamint az újonnan épített vendégházakat és a kastélyhoz tartozó pezsgő pincészetet.A kastély és kápolna eredetileg a Nagy család által épített klasszicista stílusú kúria a 19 .században épült, de a terület már ie. 2500-ban lakott volt. (A kastély felújításakor kelta házak leleteit is feltárták az új tulajdonosok.) A kastély mögött 1, 6 hektár területen a régi angolparkból megmaradt parkerdő nyújt sétára, pihenésre, elmélyedésre alkalmas területet a közvetlenül mellette lévő két tóval együtt.A terület északnyugati oldalát 100 db újonnan ültetett gyümölcsfa határolja, a kastély délnyugati oldalán pedig fűszernövények és zöldségfélék várják, hogy a vendégek asztalára kerüljenek. 

n27572-lead-lead.jpg

kap_1132.jpg

kap_0965.jpg

 Villányi Gere Crocus Hotel - Villány

A négycsillagos CROCUS Gere Bor Hotel & Resort Villány szívében, a világhírű pincesor közvetlen közelében található. A családi hotel nemcsak az esküvők és a wellness szerelmeseinek biztosít felüdülést, hanem gazdagabbak lehetnek Villány, és a borászatuk adta egyedülálló gasztronómiai, és borászati élményekkel is.Gere Attila családjában már hosszú évek óta érlelődött a gondolat, amely családi borhotelük megnyitásához vezetett. A villányi termőtáj csodálatos adottságainak köszönhetően megszülető kiváló borok színvonalához igazodva kínálnak olyan élményt, amely szerves részét képezi a Gere borok üzenetének. Szeretettel várják családias környezetben, kedves, figyelmes, vidéki vendéglátással a hozzájuk érkező vendégeket. Vinoterápia és wellness szolgáltatások teszik különlegessé az itt töltött időt.

crocus-gere-hotel-06.jpgcrocus-gere-hotel-belso-udvar-03.jpgcrocus-gere-hotel-belso-udvar-11.jpggere-attila-pinceszete-05.jpgmg_5277.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr7911665266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása