Green Wedding

TOP 10 esküvői film a nagy esemény előtt

2016. május 22. - Gyógy Cseppke

Számolatlanul érkeznek hozzám a kérdések, kérések, hogy tudok-e ajánlani a mennyegző előtti napokra, esetleg közvetlenül az esemény előtti utolsó estére valamilyen igazán romantikus, vagy vicces, vagy adott esetben romantikusan vicces filmeket a pároknak. Ami eltereli kicsit a figyelmet a saját, közelgő életeseményről, vagy amelyik segít felismerni, hogy a lakodalom minden pillanata tartogathat meglepő és mulatságos helyzeteket.  Ezért összegyűjtöttem nektek a szerintem 10 legkedvesebb és legszerethetőbb esküvői filmet, amit szeretettel ajánlok minden ifjú házasulandónak, örömszülőnek, lánybúcsús csapatnak, és mindenkinek, aki szereti az ilyen témájú filmeket. A lista természetesen koránt sem teljes!

Következzen a TOP 10 esküvős film a green weeding listájáról! 

1. Örömapa

jfqfw.png

Kötelező minden lányos édesapának, akinek van egy pici hercegnő lánya, aki már nem is olyan pici, hiszen az esküvőjére készül éppen. Az igazi klasszikusnak számító filmben, George - Steve Martin nagyszerű alakításában - igyekszik barátkozni kislánya közeledő esküvőjének gondolatával. Annyit elárulhatok: nem megy neki könnyen.  Vért izzadó örömapa, aki a végén szembesül azzal, hogy vannak dolgok, amik az életben menthetetlenül bekövetkeznek egyszer. Alapmű, melyben Steve Martin mellett Diane Keaton is remekül  alakítja az Örömanyát. 

2. Csajok háborúja

a_csajok_haboruja.jpg

Kate Hudson és Anne Hathaway, azaz Liv és Emma igazán jó barátnők. Nincs titkuk egymás előtt, de nem is nagyon lehetne: úgyis mindig ugyanazt gondolják, és mindenről ugyanaz jut eszükbe. Az esküvőről például az, hogy csak akkor tökéletes, ha júniusban kerül rá sor, méghozzá a Plaza Hotelben.Amikor azonban kiderül, hogy pontosan ugyanarra a napra tervezik kimondani a boldogító igent, elszabadul a pokol. A két lány a trükköktől és az alattomos csatározásoktól sem riad vissza, hogy megszerezze magának az álomesküvő címet. A két lány minden eszközt bevet és semmitől sem riad vissza, hogy tönkretegye a másik lakodalmát. Az elcsúfított esküvői ruhák, átprogramozott szoláriumok, elcserélt hajfestékek csak a kezdetet jelzik: a csajok háborújában nincs kegyelem

3. Nászok Ásza

naszok-asza-1.jpg

Robbie (Adam Sandler) befutott esküvői énekes. Mindenki őt hívja esküvői hangulatteremtőnek, egészen addig, míg sportot nem kezd űzni belőle, hogy elrontsa a fényes partikat. Ennek pedig az az oka, hogy saját esküvője éppen a nagy napon kútba esik, s így áll bosszút a boldog párokon. Mogorva cinizmusából Julia (Drew Barrymoore), az egyik legjobb barátja mozdítja ki. Csak az a baj, hogy ő is esküvőre készül, amelyhez ráadásul Robbie szolgálatatná a zenei aláfestést. Ahogy közeledik Julia nagy napja, úgy nyílik fel Robbie szeme, hogy Juliát neki teremtette az ég. Innetől kezdve mindent elkövet, hogy sikerüljön megfúrnia az esküvőjét és elnyerje a szíve hölgye kezét. Aki szereti Billy Idolt, ne hagyja ki!

4. Bazi nagy görög lagzi

bazi_nagy_gorog_lagzi_1.jpg

Egy görög család, görög lánya csupán egy igazi szerelemre vágyik, de valahogy nem veszik észre a férfiak, láthatatlan marad a szemükben. Toula Portokalos, (Nia Vardalos színésznő alakításában) a családja befolyása alatt álló szürke kis egér, azonban egyszercsak úgy dönt, hogy felveszi a kesztyűt a családdal és igazi nőt varázsol magából. Hamarosan  olyan férfival állít haza, aki minden szempontból ellentmond a családi tradícióknak. Aki nemhogy nem görög, de ráadásul még vegetáriánus is. Megkezdődik az őrület: a család igyekszik elfogadni lányuk választottját, a vőlegény igyekszik elfogadni a görög szokásokat, ám ez még csak a kezdet. Igazán vicces romantikus film arról, hogy milyen is tud lenni egy igazán multikulturális esküvő.

5. A nagy nap

gamestar-filmajanlo-20130501_screenshot_20130501095317_2_original.jpg

Felnőtt gyerekeik és barátaik legnagyobb derültségére a rég elvált Don és Ellie Griffin (Robert De Niro és Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) kedvéért. Teszik mindezt azért, mert a fiatal vőlegény rendkívül vallásos vér szerinti anyja váratlanul úgy határoz, hogy a fél világon átrepülve részt vesz fia esküvőjén. A vendégsereg figyelmétől övezve Don lobbanékony párja (Susan Sarandon) nem tűri szótlanul, hogy Ellie csak úgy visszatér Don életébe, és közben a Griffin testvérek (Topher Grace, Katherine Heigl) is pont erre a hétvégére időzítik, hogy minden felgyülemlett sértettségüket rázúdítsák az ősökre. Az egész családnak a káosz uralta, viccesebbnél viccesebb, és féleértett helyzetek közepette kell szembenézniük múltjukkal, jelenükkel, jövőjükkel, és ráadásul még a fiatal ara (Amanda Seyfried) családja is úton van. Igazi sztárparádé a nagy napról, a fantasztikus hollywoodi színészek alakításaival. 

6. Szeretném, ha szeretnél

szeretnem_ha_szeretnel_1.jpg

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni. Kölcsönös vonzalmuk azonban felszínre bukkan és innentől kezdve őrültebbnél-őrültebb dolgok történnek, hogy megpróbálják bimbódzó szerelmüket önmaguk elől is eltitkolni.

7. Oltári nő

runaway-bride-julia-roberts-1999.jpg

Julia Roberts és Richard Gere párosa már a "Micsoda nő!"-ben is brilliánsnak bizonyult. Ebben a filmben az oltár előtt mindig megfutamodó menyasszonyt, és a munkája megmentéséért harcoló újságírót alakítanak. Persze a kémia itt is remekül működik közöttük. Ike Graham (Richard Gere) az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről(Julia Roberts), aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hogyan lesz ebből szerelem? Nézzétek meg, tanulságos film az önismeretről!

8. Álljon meg a nászmenet

my_best_friends_wedding_image30.jpg

Julia Roberts itt nem az arát játssza, hanem a vőlegény legjobb barátját, aki időközben ráeszmél, hogy tulajdonképpen a barátja, Michael (Dermot Mulroney)  számára a nagy Ő. Erre a felismerésre ráadásul éppen akkor jut,  amikor Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.A film egyébként remekül példázza a férfi-női barátság működésének árnyoldalait is. Emellett arra tanít: sosem késő, hogy küzdjünk valamiért, vagy valakiért.

9. Mamma Mia

mamma-mia-the-movie-gallery-15.jpg

Donna (Meryl Streep) független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t (Amanda Seyfried) és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja mindeddig ismeretlen apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén. A film isteni musical és romantikus filmvígjáték is egyben, parádés színészi alakításokkal és az ABBA zenekar megunhatatlan slágereivel.

10. Anyád napja

anyad_napja_1.jpg

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúlban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. De Charlie-t más fából faragták, nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya. Abszurd jeleentek, kíváló színész alakítások és a végén természetesen happy end. A film közben csak egy dologra nem kapunk választ: nagyjából felfoghatatlan, hogyan nézhet ki Jane Fonda még mindig ennyire tökéletesen.
Jó filmezést és örökké tartó igeneket nektek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr218737680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása