Green Wedding

Nemzetközi kitekintő: Barcelona Bridal Fashion Week 2016.

2016. május 05. - Gyógy Cseppke

New York után Európa is csatlakozott a menyasszonyi ruhák trend előrejelzéseihez, és csodás dolgokat mutattak be múlt héten a Barcelona Bridal Fashion Week 4 napos rendezvényének keretein belül. Egyik "fashionista" ismerősünk ráadául éppen kint él Barcelonában, éppen volt ideje elmenni erre a fantasztikus divatbemutató sorozatra és így nagyjából első kézből értesültünk 2017 top trendjeiről. 

459182_519418564759899_913414651_o.jpg

3 DIMENZIÓS CSIPKE KÖLTEMÉNYEK

Az első dolog, amivel a kifutópályán szembesültek a látogatók és a menyasszonyi ruha guruk, hogy a tavaly hansúlyosabbá vált virágos, csipkés rátétek egészen kreatív módon és formában, általában 3 dimenziós műalkotásként jelentek meg az idei kollekciókban. Több tervező is használta ezt az eszközt, a szinte önálló életet élő csipke csodát, ami egészen királykisasszony hangulatot teremtett. Olyan volt, mintha a a ruhák a kifutó felett lebegnének, egyszerre volt könnyed és súlyos a jelenlétük. Fantasztikus érzés lehet az életben egyszer viselni egy ilyet. A csipke-csodák képviselői leginkább a következő tervezők közül kerültek ki:

Marco & MariaJesus PeiroNaeem KhanGalia Lahav

intricate_appliques_02.jpg

intricate_appliques_03.jpg

5720f1885421e_400x.jpg

BACK TO THE '70-S

Hogy jön össze a hippi korszak és a menyasszonyi ruha? Hát persze, hogy kreatívan! Elsőként YolanCris divattervező mutatta be bohém ruhakölteményeit, de sok feltörekvő tervező választotta idén a "Peace, Love, Happiness" életérzést. Hatalmas kalapok, fehér-ezüst színek, rojtok, kendők, hosszú köpönyegek és még hosszabb ingek. Ha pedig a templomba nem is, de szabadtérre annál inkább jól kihasználható hatalmas napszemüvegek. Valószínűleg Janis Joplin ezekből a kollekciókból választott volna menyasszonyi ruhát magának...

4_yolancris.jpg

5_isabelsanchis.jpg

7_naeemkhan.jpg

8_maryliserembostyling.jpg

5720f1745c3ec_400x.jpg

9_zapardiez.jpg

CSIPKE ÉS TÜLL AZ ÖRÖK SZERELEM

A csipke és a tüll meséket idéző párosítása magával ragadó és "szuper romantikus+. Emellett tényleg nem lehet, csak szerelmes érzésekkel elhaladni. Ezek a fantasztikus kombinációk egyszerre légiesek, elegánsak, ártatlanok. Hamupipőke legszebb szerelmes álmait idézik.

5720f12d793d0_400x.jpg

5720f13553740_400x.jpg

5720f14e5790a_400x.jpg

PASZTELL SZÍNEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Mindig rajongtam a fehéren túl gondolkodó tervezők ruháiért. Ráadásul az idei paletta a pasztell színeket helyezte előtérbe, így születtek meg a kifutóra ezek a fantasztikus galambszürke, vattacukor rózsaszín, őszibarack és halvány kék ruhaköltemények. Ezeknek a színeknek nagy előnye, hogy  bár legfőképpen a tél- és tavasz típusú nőknek állnak jól, de mindegyik típus talál benne olyat, ami kiemeli a bőr porcelánfehérségét, vagy ellenkezőleg, a kreol jellegét. Egy dologra azonban ezeknél a ruháknál figyeljetek: a nem megfelelő tónus sápaszthatja a menyasszonyt és ez a fotókon még jobban kijön, mint élőben!

57221b555431c_400x.jpg

5720e46aae274_400x.jpg

57221c0d596e9_400x.jpg

HÓFEHÉRKE KÖPENYE

Aki emlékszik még Walt Disney Hófehérke című mese feldolgozására, az biztosan emlékszik arra is, hogy milyen köpeny volt rajta. Ennek különleges transzformációját látthattuk a kifutókon Barcelonában, köpönyegek minden mennyiségben. A köpenyek kölcsönöznek egyfajta drámai és varázslatos hangulatot a menyasszonyi ruhának, de viselőjüktől elvár egyfajta merészséget. Olyan ez, mint szertornán a megfelelő szer kiválasztása. Aki nem tud még egy anyagot önmagán, annak minden játékosságát kihasználva  együtt mozogni, létezni, anak csak teher lesz a viselete. 

capes_02.jpg

A Pronovias divatmárka még egy szinttel magasabbra emelte a köpeny funkciót még a koszorúslányok esetében is: igazi puha, tüll fejlövés alkalmanként pelerinnel párosítva. Mesteri.

capes_03.jpg

bridesmaids_dresses.jpg

Nektek a fentiek közül melyik volt a kedvencetek? Én azt tudom mondani, hogy ezekből bármelyik irányt is választja majd leendő menyasszony, mindenképpen csodálatosan és meseszerűen fogja benne magát érezni. 

És végül, de nem utolsósorban következzen az eseményről egy video anyag, érdemes rácsodálkozni az elegáns helyszínre, a ruhák elképesztő kretavitiása és profi megmunkálására. 

 forrás: Barcelona BFW 2016 // greenweddingshoes.com

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr428688790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása