Green Wedding

7 tipp az esküvői topánka kiválasztásához

2016. április 08. - Gyógy Cseppke

Szó szerint sarkalatos problémához érkeztünk, ez pedig nem más, mint a cipőválasztás. Sokszor láttam már, hogy minden tökéletesre sikerül a szervezés során, minden a helyén van, a legapróbb részletek is stimmelnek, csak egy a bibi: bírja-e a menyasszony a strapát az egész éjjelen át tartó ünneplés során? Láttam már méltóságteljesen üldögélő, esetleg hosszú hetekig tartó lábfájdalmakkal küzdő menyasszonyt is, pusztán azért,  mert rosszul mérték fel a cipőválasztást. 

sparkly-heel-3.jpg

Banálisnak tűnő téma, de annál inkább fontos, hogy megértsük: a menyasszony lába kímélendő a szertartás során, hiszen rengeteg igénybevételnek van kitéve. Sokan ráadásul ülő munkát folytatnak a hétköznapokban, tehát kondicionálva sincsenek arra, hogy egész nap álljanak, ráadásul egy magassarkú cipőben. A következő tippekkel szeretném megkönnyíteni a cipő választását és viselését a nagy napra.

 

1. Válaszd a személyiségednek megfelelő cipőt!

Ki mondta, hogy a magas sarok kötelező? És ki mondta, hogy nem lehet úgy választani, a cipődet az esemény után is viselhesd a hétköznapok ünnepi alkalmai során? Ráadásul ki mondta, hogy egy esküvői cipő kizárólag fehér lehet? Ha lapos talpú cipőben érzed jól magad, mindenképpen felejtsd el a centiket, és ha esetleg egy mezítlábas tengerparti esküvőre vágysz, akkor mindenképpen az legyen az irány. A lényeg, hogy a személyiséged bontakozzon ki ebben az aprónak tűnő részletben is. 

kepernyofoto_2016-04-07_12_33_13.png

fotó: MADARÁSZ ZSUZSI - REKAVAGO cipő

Vágó Réka cipőtervezővel sok esetben dolgoztunk már együtt a REKAVAGO cipőmárka kapcsán, hiszen fantasztikus esküvői cipői minden menyasszony álmát jelentik. Szerinte a tavaly divatos tűsarkú és az élhetőbb alkalmi viseletet képviselő 5-7 centis cipők mellett 2016-ban a szögletes orrú és sarkú szandál lesz a sláger a kifutókon, ez jelenik majd meg a menyasszonyi cipő trendekben is.

0002_erika_gabor-xl.jpg

fotó: MADARÁSZ ZSUZSI - REKAVAGO cipő

A 2015-ben ultranőies, nagyon magas tű, vagy akár platform sarkú cipők mellett elfogadottabbá váltak a kényelmes, alacsony sarkú topánok is, így idén a korábbi stílusjegyek, úgymint a szögletes sarok és a szögletes orr modernizált változata is divatba jön.

2. Törd be a cipőt a nagy nap előtt!

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a cipő beszerzését, és elfelejtkeznek arról, hogy néhány felvétel még nem egyenlő a betöréssel. Klasszikus módszer a vastag zokni a lábra és a cipőben ülni, járni, munkahelyen asztal alatt felvenni.

splash-of-color-6.jpg

3. Ha megoldható, estére tartogasd a cipőpróbát!

Szerintem a cipő kiválasztását a nap végére javasolt hagyni, amikor a láb már kellően elfáradt. Ugyanis ez a "fáradt láb" lesz jellemző rád az esküvődön. Célszerű tehát a cipőméretet is ehhez igazítani. A próbához vigyünk magunkkal színmintát vagy egy darabot az esküvői ruha anyagából az összehasonlításhoz, de még jobb, ha a ruhával együtt próbáljuk a cipőt. Ügyeljünk arra is, hogy a szín esetleg eltérhet a különböző fényviszonyok miatt. Emiatt javasolt kinti nappali fénynél is összehasonlítani a ruha és cipő színét. 

kepernyofoto_2016-04-06_12_12_05.png

4. Terepre terepcipő

Gondoljuk át az esküvői helyszínt, és ezt is vegyük figyelembe a cipő kiválasztásakor: Amennyiben szabadtéri esküvőt tervezünk, és az esemény során füvön, vagy esetleg murvás úton, homokos helyszínen is sétálnunk kell, a tűsarok könnyen belesüppedhet a földbe. Nyitott orrú cipők, pántos szandálok ideálisak lehetnek tengerparti esküvőkhöz, ezekből ugyanis a homok is könnyebben távozik. Vágó Réka csodálatos cipői között megjelentek az ún. ékszer szandálok, melyek lehelletkönnyű ékszerként díszitik viselője lábfejét. Egyszerűen bámulatosak, érdemes kipróbálni őket!

maui-04_kiemelt.jpg

Fotó: REKAVAGO - ékszer szandál tengerparti esküvőkhöz

5. Mindig legyen egy tartalék pár cipő!

Ezt szerintem nagyon magyarázni sem érdemes, ez egyfajta óvatosság, előrelátás, semmiképpen se ezen múljék a hangulat, mert törhet ki a cipő sarka, taposhatják rettentő koszosra a hófehér ballerina topánodat. 

0096_erika_gabor-xl.jpg

fotó: MADARÁSZ ZSUZSI - REKAVAGO cipő

6. Csak bátran a színekkel!

Vágó Réka cipőtervető szerint: "Fontos, hogy a színek terén törekedjünk a harmonikus változatosságra! Izgalmas hatást érhetünk el például, ha a cipőnk és táskánk színe, vagy cipőnk és kiegészítőnk színe harmonizál. Választhatunk különböző, ám egymással harmonizáló színeket is. "

Ez rendkívül fontos szempont, hiszen ha egy piros ruhához piros cipőt és piros táskát veszünk, akkor az összhatás hosztesz feelinget áraszt majd.  A legfontosabb szempont, az, hogy mindenki a saját egyéniségének megfelelő összeállítást válassza, különben egész este kényelmetlenül érzi majd magát.
0704_erika_gabor-xl.jpg

fotó: REKAVAGO cipő - MADARÁSZ ZSUZSI

7. A ruha hossza mindig igazodjon a cipőhöz 

Ha lapos a cipő, sok esetben felhajtást igényel a ruha, mindenképpen hozzá kell igazítani a szoknyarész hosszához. Ha viszont magassarkú a cipő, akkor is fontos, hogy mennyit takar el a cipőből a ruha. A bokapántos modellek - mindegy, hogy nyitott orrú vagy zárt cipő, avagy szandál -, elegáns megjelenést biztosítanak, optikailag kisebbnek láttatja a bokát, és egyben praktikusak is, mert tartja a lábat, és nem kell aggódni, hogy kilépünk a cipőből. 

splash-of-color-3.jpg

 forrás: weddingpartyapp.com // rekavago.com

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr208579358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása