Green Wedding

Green Wedding partnerek: különleges látásmód, vagyis Pinewood Weddings

2016. március 10. - Gyógy Cseppke
Egy esküvő hangulatát visszaadni és az öröklétnek megtartani, óriási felelősség. A profi fotósok tudják, hogy egy esküvőt nem elég úgy lefényképezni, vagy megfilmesíteni, ahogyan a fotós a saját stílusában azt tudja, úgy kell elvégeznie a feladatát, hogy az a pár világához, érzéseihez, személyiségéhez is passzoljon. A kettő együtt adja ki az évek múltán is sírva-mosolygós emlékezés pillanatait. Ahogy telnek az évek, és már mindenki felejt, egy jó fotósorozat vegy rövidfilm, képes egy pillanat alatt feleleveníteni a nagy nap hangulatát. Szinte életre kelnek az emlékek. A Pinewood Weddigs az elmúlt évek egyik legsikeresebb fotográfus és cinematográfia vállalkozása, akik egészen különleges stílust képviselnek ebben a szakmában. Ráadásul egy jegyespárról beszélünk, akik eszményi pillanatokat örökítenek meg egyedi látásmódjukkal. Ezen a nyáron több munkám is lesz velük, így izgatottan várom, hogy milyen lesz velük dolgozni.
Amíg ez a nap is megérkezik, addig pedig itt van egy közös villáminterjú Leventével és Enikővel, A Pinewood Weddings alapítóival. Olvassátok szeretettel!:)

kepernyofoto_2016-03-10_21_53_45.png

GW: Esküvők között élitek a mindennapjaitokat, ti magatok pedig egy jegyespár vagytok.
Hogyan indult ez a szerelem, hogyan ismertétek meg egymást és mi volt előbb, a  közös munka, vagy a szerelem?
PW: A Kaposvári Egyetem fotográfia szakára jártunk mindketten. 15 évesen kezdtem el (Levente-szerk.) fotótanfolyamra járni, és a kollégium rajztermében létrehoztam az iskolai fotólabort. Érettségi után pedig egyből a Kaposvári Egyetemre kerültem. Itt egy külföldi tanulmányút után során csatlakoztam be Enikőék csoportjába, és mondhatjuk, hogy szerelem volt első látásra. Enikő a gimnázium utolsó évében kezdett el foglalkozni a fényképezéssel, és ő is  rögtön az érettségi után a fotó szakra került. Bár már régóta együtt éltünk, kezdetben külön utakon jártunk. Míg Enikő a csoporttársaival indított egy kreatív stúdiót, addig én a Flashback Photo Stúdióban dolgoztam. Aztán egy idő után elhagytam a műtermet, Enikő pedig addigra már egyéni fotósként dolgozott, és voltak esküvői fotós felkérései, de nem ez volt a fő profilja. Ekkor vettünk egy nagy levegőt, és létrehoztuk a Pinewood Weddings-et. 
GW: Az elmúlt években nagyon népszerűek lettetek, szinte nem találok esküvőszervezőt, vagy párt, aki ne hallott volna rólatok, ne akarná az esküvőjére behozni azt a világot, amit ti képviseltek. Elmondanátok, miről szól a Pinewood Weddings koncepció és hogy szerintetek mi ennek a hihetetlen népszerűségnek a titka?
kepernyofoto_2016-03-10_21_54_21.png
PW: Mi alapvetően nem az Instagramról kezdtünk el fotózást tanulni, így van egyfajta hozzáállásunk a klasszikus fotográfiai értékekhez. Mindemellett igyekszünk egy olyan képi világot megalkotni, amely nem feltétlen a "szezonális színvilág trendekből" építkezik, nekünk a természettől kezdve, egymáson és más művészeti ágakon át rengeteg inspirációs forrásunk van. Népszerűségünk oka talán az a fajta alázat, és hozzáállás, ami nem csak a munkáinkat, hanem az életünk más területeit is meghatározza. 
Harmadik éve építjük a Pinewood Weddings-t, most már ez az életünk. Kirándulunk, futunk, kertészkedünk, világot látunk, ezáltal egy hiteles életérzést is közvetítünk a természetközeli, letisztult stílusunkon keresztül.  
 
Az elmúlt fél-egy évben vált igazán széleskörűen elterjedté ez a stílus, amit évekkel ezelőtt itthon elsőként mi kezdtünk el népszerüsíteni. Lehet mondani, hogy mostanra "ért be" a dolog és az emberek kezdik meglátni az eredetiséget a képeink és filmjeink mögött.
 
GW:  Hogyan inspirálódtok és hogyan készültök fel egy-egy esküvőre? 
PW: Az esküvő előtti napon igyekszünk kicsit magunkkal foglalkozni, lazára vesszük a napot, esetleg sétálunk egyet az erdőben, kikapcsoljuk a gondolatainkat, igyekszünk nem sokat ülni a gép előtt. Úgy hangolódunk rá a munkára,hogy madártávlatba kerülünk tőle. 
kepernyofoto_2016-03-10_21_53_31.png
GW: Mi a munkafolyamat, hogyan osztjátok meg egymás között a feladatokat? Jegyespárként mi a legnehezebb a közös munkában és mi a legkönnyebb?
PW: Úgy építettük fel a Pinewood Weddings-t, hogy egyszerre nyújtunk fotós és filmes szolgáltatást a pároknak. Ennek számtalan előnye van.  Enikő fényképez, Levente készíti a kisfilmet. Az utómunka során folyamatosan egyeztetünk, marketing, és egyéb kérdésben pedig mindig együtt hozunk döntéseket.
A legkönnyebb az egymást támogató segítség és tanács a munkamódszer, utómunka tekintetében, a legnehezebb pedig egy nehéz napot lezárni, és átkapcsolni "magánélet üzemmódba". 
GW: Mi az, amit leginkább meg szeretnétek mutatni egy-egy esküvő során a párból, vagy akár magatokból is, a stílusotokból? Mitől lesz valami igazán Pinewood-os és mégis egyedi?
 
PW: Nagyon fontos, hogy a pár saját magát lássa vissza a fotókon, filmen, és ne egy általunk idealizált képet, mindemellett, aki felkér bennünket, tudja, a stílus tekintetében konkrét elképzelésekkel rendelkezünk. 
Nem szeretjük az öncélú fotókat, ezért is ügyelünk arra, hogy nálunk a stílus ne cél legyen, hanem eszköz, amelynek a segítségével megfogalmazzuk az érzéseket és a történéseket.
Könnyű beleragadni olyan egyszerű formulákba, megszokott sémákba, amelyek a mindenhonnan áramló képmennyiség miatt elég hamar sablonossá és "olcsóvá" válnak. Ezért mi mindig törekszünk az újra, hogy minden egyes szerelmespár új inspirációt nyújtson nekünk. Így a stílust leszámítva prekoncepciók nélkül érkezünk a fotózásra és hagyjuk magunkat elragadtatni.
kepernyofoto_2016-03-10_21_53_15.png
GW: Ez a szakma is folyamatosan változik, újabb és újabb trendek jelennek meg, mit láttok hosszú távon, hová alakul ez a stílus, amit képviseltek?
PW: Ennek a stílusnak az alapvető jellemzői olyan örökérvényű dolgok, amik mindig fontosak lesznek egy esküvő megfogalmazásában. 
Természetesség, egyszerűség, amely nem akar több lenni, mint ami. 
Nem tudjuk, merre alakul ez a stílus, mindenesetre hiszünk az örökérvényű értékek folytonosságában. 
GW: Hol látjátok a közös vállalkozást 5 év múlva? Szeretnétek-e bővülni, több emberrel dolgozni, vagy marad a 2 személyes managment?
 
PW: Az évek tapasztalatai során arra jutottunk, hogy valószínűleg megtartjuk a kétszemélyes felállást, így mindvégig rugalmasak, és mobilak tudunk maradni. Persze ez nem biztos, hogy hosszú távon is fenntartható, de azt például sosem tudnánk elképzelni, hogy nem személyesen mi készítjük a fotókat, felvételeket. 
kepernyofoto_2016-03-10_21_54_31.png
GW. Volt-e olyan felkérésetek, amire végül nemet mondtatok? Ha igen, miért?
 
PW: Sok felkérésre kell nemet mondanunk szimplán azért, mert tudjuk, hogy a párral az esküvőről alkotott elképzeléseink nagyon különbözőek. Elegedhetetlen feltétel, hogy emberileg is passzoljunk a párral.Ez közös munka, ketten kellünk hozzá, ezért fontos az összhang, ami szinte egyből kiderül, hogy kialakítható-e vagy sem. 
GW: Mit tartotok a legnagyobb sikereteknek?
PW: Legnagyobb sikerünk az, hogy sikerült ezt a stílust széles körben megismertetnünk itthon, melynek egyre több követője és rajongója van. Így amellett, hogy úttörők vagyunk, nekünk is könnyebb dolgunk van. Mindemellett a külföldi esküvői megkeresések, és a számunkra kedves párok évek óta tartó barátsága az, amit a legnagyobb sikerünknek könyvelünk el. 
kepernyofoto_2016-03-10_21_53_06.png
GW: Mit üzentek azoknak, akiknek az idén lesz az esküvőjük?
PW: A jó arányok megtartása nagyon fontos egy esküvő szervezésénél. Rendszerben kell gondolkodni mind a költségvetés, mind a stílus tekintetében.
+1 Vannak-e kedvenceitek a magyar esküvő piacon? Itt gondolhattok ruhára, szervezőre. helyszínre, bármire, ami nektek egy igazi álomesküvő részleteit jelenthetik partnereken keresztül
 
PW: Természetesen sok olyan kreatív szakember van, akiknek a munkája minket is segít egy adott esküvőn, és jóleső érzés, amikor tanácsot kérnek tőlünk a többi szolgáltatóval kapcsolatban is. 
Búcsúzóul nézzétek meg a következő kisfilmet, amit a Pinewood Weddings készített az egyik kedvenc helyszínemen. Csak egy kis ízelítő abból, ahogy ők látják az esküvők világát:
kepernyofoto_2016-03-14_12_47_02.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr468463886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása