Green Wedding

Esküvői trend előrejelzés 2016.

2016. január 15. - Gyógy Cseppke

Az elmúlt 20 évben hatalmas változáson ment keresztül az esküvői világ, és ma már kishazánkban is érzékelhetőek ezek a folyamatok. Egy esküvő sok apró részletből áll össze, nézzük, melyek a legjellemzőbb trendek az idei évre.

1. A menyasszonyi ruha

Leköszönőben a nehéz, nagy abroncsos ruhák korszaka. Bár a királykisasszony külsőhöz még mindig hozzátartozik a csipke és az uszályos szoknyarész, de kortárs megoldásaiban túl mutat a több generáción keresztül megszokott súlyos "ruhafüggönyön", ami megnehezíti a mozgást és a légzést. Ma már egy esküvői ruhánál fontos elem, hogy jól érezze magát benne a menyasszony és könnyedén mozogjon, egyen-igyon, táncoljon és mulasson. A vintage csipke világa leváltotta a fodrokat, szalagokat, és egyfajta romantikus letisztultságot nyújt viselőinek. A horgolt csipke betétek, díszitések elengedhetetlen kellékei a 2016-os évnek.
crochet lace wedding dress


crochet lace dress
crochet lace dress

crochet lace wedding dress
crochet lace wedding dress

 

2. Alakformáló és sokat mutató ruhák, hosszú ujjal 
A ruhatervezők tudatos kivágásokkal, sokat mutató és fedetlen bőrfelületekkel teszik izgalmassá  a menyasszonyok választásait.   Kiegyensúlyozott tervezés jellemzi az idei trendet, hiszen ha elől, hátul, vagy esetleg comb felől  sokat mutató kivágással találkoznánk, az biztos, hogy a ruha ujja hosszú lesz, így téve harmonikussá és kifinomulttá a megjelenést. 

 

body con wedding dress
body con wedding dress 
body con wedding dress
body con wedding dress
 

3. Elő a vállakkal!

Nem meglepő, hogy a klasszikus, váll nélküli ruhák nem mindenkinek állnak ugyanolyan jól. Emiatt az idei évre is jellemző lesz a fedetlen váll, de ejtett megoldású vállrésszel. A válltömést felejtsétek el, és ha keskeny vállal is áldott meg a sors és a gének, akkor is inkább ezt a megoldást válasszátok, ha valóban divatosan szeretnétek áttáncolni az esküvőtöket!  Ez a hollywood-i esküvők világát idéző megoldás szinte mindenkinek jól áll, próbáljátok ki egy szalonban, ha nem hiszitek!

 

off the shoulder wedding dress
off the shoulder wedding dress

 

4. Galambszürke ruha a vakító fehér helyett

Úgy tűnik lassan vége az elefántcsonszínű ruhák aranykorának és jöhet a galambszürke, minden mennyiségben. Ez az a szín, amihez nemcsak a szépen barnított bőrnek áll igazán jól, hanem a procelánbőrüek is csodásan érezhetik magukat benne. 

grey wedding gowngrey wedding gown

 

dove grey gown 

5. Személyre szabott kiegészítők

Idén sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak azok a kiegészítők, melyek szimbólumként hordozzák magukban a jeles nap eseményeit. Néhány tipp annak, aki szeretne ilyen megoldásokban gondolkozni: 

- fülbevaló készítése benne a pár monogramjával

- monogramos fátyol az új név kezdőbetűivel

- a menyasszony cipőjén elhelyezni aláírásokat, gyöngymotívumokat, melyek valamilyen módon utalnak a pár személyes dolgaira

- a legjobb barátok jókívánságait írassuk rá a menyasszonyi cipő talpára 

mr mrs clutch

fotók:  Enchanted Celebration,  Ivy & Stone Vanessa Joy Photograph 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr388274820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása