Green Wedding

Aranyérmes násznép palacsintapartival és színkavalkáddal: Kata és Dani esküvője

2015. december 20. - Gyógy Cseppke

Kata és Dani. Ezt a tündéri párt Ternyák Kata fodrász barátnőmnek köszönhetem, rajta keresztül érkezett meg az életembe ez a két különleges, külföldön élő, magyar sportoló. A szerelmesek már évek óta Németországban élnek, Kata profi sportlövő, Dani pedig a londoni Olimpiát is megjárt asztaliteniszezőnk. 
kepernyofoto_2015-12-20_22_50_22.png

Náluk is az volt a helyzet, mint a többi külföldön élő páromnál: mindent ehhez a speciális élethetlyzethez, és a hazaérkezésükhöz igazítottunk. Abban a pár napban sűrítettük össze az aktuális teendőket, amikkel haladnunk kellett, hiszen a szervezés lényegi része, elsődlegesen skpe-on történt. Imádtam velük a virtuális esti megbeszéléseket, inspiráló volt minden egyes perce. Gyakorlatilag online terveztük meg ezt a mesés, ízig-vérig laza GREEN esküvőt. Csupa nagybetűvel. Ráadásul úgy, hogy Kata az esküvő előtti napokban érkezett haza, egyenesen egy európai versenyről. Ezért az utolsó hetekben elsődlegesen a férjjelölttel, Danival intézkedtünk és írtuk meg az esemény forgatókönyvet.

Romatikus, de kényelmes esküvőt terveztünk, olyat, ahol a barátok, rokonok, hosszabb időt tudnak eltölteni egymással,ahol a rendelkezésre álló idő minden egyes perce a közös élményről is szól.

A HELYSZÍN

Palacsintaparti Pusztazámoron

dani_kata_eskuvo_2014_4_copy_1.jpg

Gondoltunk egy merészet és összefontunk két, egymástól teljesen különböző helyszínt. Miért? Amikor megmutattam nekik egy varázslatos kertet Pusztazámoron, Kata azonnal beleszeretett a hangulatba. Igen ám, de ottalvásra nem volt alkalmas. Mivel sehogyan sem tudtuk elengedni ezt a helyet, addig kérleltem a hihetetlenül kedves tulajdonost, míg beleegyezett abba, hogy egyetlen délutánra mégiscsak a miénk legyen. 

kepernyofoto_2015-12-20_22_37_35.png

Itt szerveztünk egy hatalmas kerti partit, ahol a vőlegény rajongásig szeretett desszertje, a palacsinta lett a főszereplő. Házi szörpökkel, limonádékkal és isteni borokkal bolondítottuk meg a délutánt, olyan volt az egész, mint egy családi grillezés, ahol óriási szerencsénk volt az időjárással. Végig csodálatos idő volt. Ennek a hatalmas ősfás kertnek a közepében ugyanis áll egy kis kerti tó, ide terveztük a szertartást, és bár mindig van esőterv a tarsolyomban, a B verzió nem lett volna ennyire romantikus.   

kepernyofoto_2015-12-20_22_37_26.png

Színkavalkád Herceghalmon

A szertartás és kerti parti után átirányítottuk a csapatot az esti helyszínünkre, ami már inkább a kényelemről, a kiváló minőségi ételekről, szórakozásról, wellnessről szólt. A közelben található ugyanis egyik kedvenc hotelem,   a herceghalmi ABACUS Hotel. És itt jött be a dekorációs koncepció másik vezényszava: a színkavalkád.

dani_kata_eskuvo_2014_6_copy.jpg

Kata és Dani egy nagyon-nagyon nevetős, véhtelenül vidám és színes személyiségek. Ráadásul az egész családról ugyanez elmondható. A családtagokról és a barátokról is már messziről lerí a szeretet, a harmónia, az elfogadás,Egy kedves ismerősömmel meg is állpítottuk, hogy itt mindenki olyan szép…

dani_kata_eskuvo_07.jpg

A színkavalkád önmagában viszont tartalom nélküli. Kiderült, hogy Dani nagy focirajongó és van egy kedvenc stadionja is. Mivel a stadionban a szektorok színek alapján vannak megnevezve,  nemes egyszerűséggel az asztalokat is ilyen áthallásal terveztük meg. Még az ültetőkártyák is egy belépőjegyhez hasonlítottak leginkább...  

dani_kata_eskuvo_2014_8_copy.jpg

foto_1_2.JPG

 

"Ceremóniamester? Köszönjük, nem kérünk!"

Bár javasoltam, de a páros semmiképp sem akart ceremóniamestert, mondván, hogy nem ismerheti eléggé az ő családjukat. Előtte még sohasem történt velem ilyen, márcsak azért is, mert nagyon fontosnak tartom a profi vezényletet, és itt nem verselő vőfélyekről beszélek, mert ők nem az én világom… de természetesen az esküvő nem rólam, hanem a szerelmesekről szól, úgyhogy hamar túltettem magam az első meglepetésen és ezután következett a második: a párosom testvérei jelentkeztek be erre a megtisztelő feladatra. Akik pedig egy profi ceremóniamestert megszégyenítő lelkesedéssel és kreativitással találtak ki mindent a közönségnek.  A két testvér igazi hangulatmesterek volt, rengeteg személyes játékot dolgoztak ki és így rendkívül személyesre sikeredett a násznép szórakoztatása. 

kepernyofoto_2015-12-20_22_37_49.png

A kedvenc játékom az volt, amikor egymás sportágait kellett profi módon művelni, vagy amikor Kata a tündéri ruhájában épp célbalőtt egy hatalmas játékpisztollyal.

kepernyofoto_2015-12-20_22_37_57.png

Mitől volt green wedding?

Kata ruháját úgy terveztük, kifejezetten neki, hogy a helyhez, az időjáráshoz igazítottuk. 

dani_kata_21.jpg

Olyan apróságokra is odafigyeltünk, hogy az egyetlen hátsó egy gomb pontosan olyan zöld legyen, mint amilyen a cipője is volt. Érdemes odafigyelni ezekre az "apróságokra", mert ettől érkezik meg a végén az az érzés, hogy az esküvő minden részlete tökéletes volt.

dani_kata_eskuvo_03.jpg

Az ifjú párra rizs helyett kölest szórtunk, ami minden menyasszonyom kedvence. Ezt ugyanis tényleg fel tudják csipegetni a madarak, abszolút green megoldás, mindenkinek ajánlom!
dani_kata_eskuvo_10.jpg

 A kerti parti és a vacsora menü 

Mivel a vendégseregben két vegán is volt, így a menyasszonyi tortát vegán változatban is elkészítettük, pusztán csak azért, hogy senki se maradjon ki a torta együttkóstolás különleges élményéből. Emellett a teljes menüsort úgy terveztük meg, hogy mindenben gondoltunk rájuk is.

Dekor

A személyiségükhöz illő színes, vágott virágok voltak, amiket másnap elvittünk egy idősek otthonába jótékkonysági célból. Minden dekoráció kézzel készült, partnereim a Natural Wedding Decor lellkiismeretes és csupaszív  alkotói voltak. Rengeteg tárgyat újrahasznosítottunk ebben a folyamatban, például Kata reklámajándéknak készült mini ping-pong ütőit felhasználtuk az ültetőkártyákhoz...

dani_kata_eskuvo_2014_00_copy.jpg

dani_kata_eskuvo_2014_2_copy.jpg

 

A mai napig, ha erre a szuper esküvőre gondolok, eszembe jut a kedvenc mondatom Tőlük, amit az esküvő előtti napon mondtak, mikor elbúcsúztam tőlük:

"Én: Na és, mit fogtok még csinálni ma?-kérdeztem.  Ők: Hm, talán elmegyünk a Széchenyi fürdőbe, aztán Kata szüleinél felbontjuk azt az üveg bort, amit Kata születésekor kaptak az örömszülők, és gondolom megisszuk."

dani_kata_eskuvo_01.jpg

Igen, az ilyen dolgokért is imádom a munkámat! Hiszen azért dolgozunk együtt, hogy minden pár, aki az esküvőjére készül, nyugodtan és kipihenten, akár egy kellemes borozgatás után érkezzen meg az esküvőre. Hiszen nem kell aggódni, mert mindent megszerveztem!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenwedding.blog.hu/api/trackback/id/tr798186512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása